HR & Support

Henry Schein / Dentalliance HR

Dentalliance HR is een initiatief van Henry Schein & Dentalliance en richt zich specifiek op het personeelsdomein van tandartsenpraktijken. leden van Dentalliance vinden op deze site een schat aan algemene en specifieke informatie op het gebied van personeelsmanagement. Ook hebben leden de mogelijkheid om via een vraagbaak een praktijkeigen specifieke personeelsvraag voor te leggen aan een team van deskundigen op het terrein van personeelsmanagement.

De site is ingericht volgens de drie hoofdrubrieken Instroom, Doorstroom en Uitstroom. Daarnaast is er een rubriek Overig ingericht waarin informatie is te vinden over onder andere ARBO, wetgeving en opleiding. Door het aanklikken van de rubrieknaam opent u een rol menu waarmee u toegang krijgt tot de diverse onderdelen van de betreffende rubriek.

Om de navigatie op de site te vergemakkelijken heeft u de beschikking over een site map waarin u een overzicht aantreft van alle onderwerpen per rubriek.


 • Arbeidsrechtscan

  TK controleert of alle formele stukken rondom het personeel van de praktijk op orde zijn en geven praktijkeigenaren / -managers advies over hoe zijn hun personeelsbeleid kunnen optimaliseren. Zo helpt TK om uw werkgeversrol zo goed mogelijk in te vullen en arbeidsrechtelijke risico’s te beperken.

  Informatie aanvraag

 • Juridisch abonnement

  Voor een vast bedrag per jaar kunt u op een laagdrempelige vragen kunt stellen bij juridische kwesties.  Bijvoorbeeld over  arbeidsrecht, gezondheidsrecht, privacy, contracten (incl. zorgverzekeraars). Door tijdig advies voorkomt u escalatie van de situatie én de kosten.

  Informatie aanvraag

  More info

  TK is een advocaten- en notarissenkantoor dat volledige juridische dienstverlening levert aan mondzorgpraktijken. Benieuwd wat wij zij voor u kunnen doen?

   

   

 • Dentallect Praktijkmanagement account

  Aantonen dat personeel geschoold is, gestructureerd werken aan het kwaliteitsniveau van uw medewerkers, voldoen aan nieuwe wetgeving, & een efficiëntere praktijkorganisatie? Dan biedt Dentallect uistekende oplossingen.

  Informatie aanvraag

  More info

  Wilt u aantonen dat personeel geschoold is binnen uw praktijk?
  Wilt u voldoen aan nieuwe wet- en regelgeving?
  Wilt u gestructureerd werken aan het kwaliteitsniveau van uw medewerkers?
  Zoekt u uitstekende externe ondersteuning bij het intern opleiden van personeel?
  Wilt u uw praktijk efficiënter organiseren?

  Dan is het Praktijkmanagment account misschien iets voor U.

  Een praktijkmanagementaccount geeſt u onbeperkt toegang tot meer dan 25 modulen gedurende een jaar. Hiernaast kunt u medewerkers kosteloos (met credits) of uiterst eenvoudig en voordeling toegang bieden tot door u voor hen geselecteerde modulen.
  U voorziet uzelf van een systematische aanpak waarmee u intern effectief en permanent kunt opleiden. U heeſt zelf de toegang tot 25 modulen.
  U kunt indien gewenst het aantal beschikbare modulen zelf verder uitbreiden. De modulen blijven gedurende de gehele abonnementsperiode beschikbaar.
  (Let op! Voor de cursisten is de periode vaak afgebakend.)
  U kunt binnen een bepaald budget (credits) uw medewerkers kosteloos toegang bieden tot de door u geselecteerde modulen.
  U kunt de voortgang en behaalde resultaten van uw medewerkers direct inzien.
  U wordt indien nodig automatisch voorzien van updates.
  U houdt per medewerker een dossier bij waarin alle certifificaten zijn opgenomen.

  Voor meer informatie download de brochure of ga naar www.dentallect.nl

   

 • Dentallect MBO-4 Opleiding Tandartsassistent

  Je bent al enige tijd met veel plezier werkzaam als tandartsassistent en wilt dit ook blijven voorzetten. Je hebt gehoord dat naar de toekomst toe een mbo-4 opleiding sterk gewenst/ mogelijk verplicht wordt. Je maakt je zorgen om de toekomstige eis van verplichte mbo 4-scholing. Er is inderdaad veel in beweging in de markt waarbij beroepsorganisaties en inspecties stelling nemen en je wilt hierop anticiperen. De nieuwe opleiding start in medio September.

  Informatie aanvraag

  More info

  Het werken in een tandartspraktijk lijkt je wel wat, het werk vind je interessant, je werkt immers graag met mensen/wilt graag mensen helpen, bent nauwkeurig, kunt goed samenwerken en bent leergierig. Maar hoe ga je je carrière nu Waarom kiezen voor een mbo 4-opleiding Tandartsassistent?

  Vele mogelijkheden

  Als tandartsassistent heb je een zeer belangrijke rol in de praktijk. Je ondersteunt niet alleen de tandarts (of orthodontist of kaakchirurg) bij het tandheelkundig werk,  je hebt daarnaast ook een belangrijke organiserende en coördinerende functie. Soms kan je ook zelfstandig behandelingen uitvoeren. Het is en blijft daarmee een leuk boeiend en zeer dynamisch vak met vele mogelijkheden.

  Zelfvertrouwen

  Indien je goed opgeleid bent, wordt het beroep niet alleen leuker, je krijgt ook meer zelfvertrouwen en de samenwerking met de tandarts en collega-assistenten verloopt soepeler en gemakkelijker. Hierdoor kun je het werk met meer gemak en souplesse uitvoeren. De kwaliteit van het werk gaat omhoog, het contact met patiënten verbetert, waardoor hun tevredenheid stijgt. Daarnaast zullen alle vervolgopleidingen gemakkelijker verlopen.

  Erkend diploma

  In de markt vindt er een ontwikkeling plaats die maakt dat het hebben van een officieel erkend diploma steeds belangrijker wordt.

  verder vormgeven?Het werken in een tandartspraktijk lijkt je wel wat, het werk vind je interessant, je werkt immers graag met mensen/wilt graag mensen helpen, bent nauwkeurig, kunt goed samenwerken en bent leergierig. Maar hoe ga je je carrière nu verder vormgeven?

  Meer info download dan de Brochure of ga naar www.dentallianceshop.nl

 • Visutaal Digitaal Kwaliteitsbeheer

  Visutaal Digitaal Kwaliteitsbeheer in de Cloud. Uw eigen i-cloud oplossing voor uw dagelijkse kwaliteits- en personeelsbeheer. Visutaal is een applicatie ter ondersteuning van kwaliteitsbeheer in de praktijk waarmee u op weg gaat naar een efficiënte paperless praktijk. 24 uur per dag 365 dagen per jaar.  Het traditioneel papieren kwaliteitssysteem is omgezet in een dynamisch, digitaal kwaliteitssysteem dat iedere dag “up-to-date” is.

  Informatie aanvraag

  More info

  Hierdoor is in minder tijd, meer informatie te verkrijgen en kan meer sturing worden gegeven, terwijl protocollen, handelingen en kwaliteit geborgd worden.   
  VISUTAAL is een applicatie die naast de ondersteuning van het kwaliteitsbeheer in Uw praktijk ook Uw secundaire bedrijfsproces mede stuurt. De modulaire opbouw voorziet in de huidige versie in een agenda (maand, week en dag) waarin Uw medewerkers, volgens de door U opgestelde masterplanning, zijn gekoppeld aan de ruimten (kamers) in Uw praktijk. Op het dashboard worden problemen in deze agenda gesignaleerd, maar ook gepland onderhoud aan ruimten of apparatuur wordt aangekondigd.

  Samenvatting van onderdelen
  - personeelsbeleid
  - personeelsplanning
  - onderhoudsplanning
  - personeelsbeheermodule
  - dynamisch protocolbeheer
  - geautomatiseerd volgen van richtlijnen 
  - onderdeel van het Dentalliance programma van Henry Schein.

  Watch video

 • Smartfeedback Personeel 360° scan

  Smartfeedback Personeel 360° scan. Wilt u inzicht krijgen in de kwaliteit van je medewerkers en hun ontwikkeling positief stimuleren? Dan is het belangrijk om te weten waar zij op dit moment staan in hun beroeps-ontwikkeling. De personeel scan maakt dat voor u inzichtelijk.

  Informatie aanvraag

  More info

  Smartfeedback Personeel 360° scan

  Wilt u inzicht krijgen in de kwaliteit van je medewerkers en hun ontwikkeling positief stimuleren? Dan is het belangrijk om te weten waar zij op dit moment staan in hun beroepsontwikkeling. De personeel scan maakt dat voor u inzichtelijk. Het is het meest complete en flexibele 360 graden instrument en verzamelt informatie van verschillende mensen over de kwaliteiten en effectiviteit van uw medewerkers.

  De scan geeft inzicht in eigen kunnen en mogelijke verbeterpunten zodat de persoon in kwestie zich verder kan ontwikkelen. Om dit te realiseren vult de persoon een vragenlijst over zichzelf in; zo ontstaat het zelfbeeld. Door anderen uit te nodigen om feedback te geven ontstaat het feedbackbeeld. Over de verschillen gaan we in gesprek.

   

 • Communicatie Training

  Henry Schein Continuing Education. Tandheelkunde is dynamisch, steeds weer zijn er nieuwe ontwikkelingen. Voldoet mijn praktijk nog aan de laatste normen? Hoe is het gesteld met mijn concurrentiepositie? Zijn mijn doelstellingen haalbaar, of moeten ze worden aangepast? Stuk voor stuk vragen waar geen eensluidend antwoord op te geven is. Elke praktijk en praktijksituatie heeft zijn eigen specifieke karakteristieken op het gebied van management of product gerelateerde vraagstukken.

  Informatie aanvraag

  More info

  De training is voor de volle 100 procent af te stemmen op de situatie van de deelnemers. Er wordt gewerkt met praktijksituaties. Omdat de trainer zelf ook actief is geweest in dezelfde markt wordt optimaal gebruik gemaakt van deze kennis en expertise.

  Op basis van de informatie over het profiel van de praktijk en het aantal medewerkers in de praktijkruimte wordt gekeken naar de ontwikkeling en het rendement. Een belangrijke fase in dit onderzoek is, wie doet wat en wanneer.

  We trainen het gedrag. Hierbij gaat het over onderlinge communicatie, motivatie, patiënt acceptatie en vooral goed samenwerken. Na deze intake geven wij handvatten en advies op het gebied van:
  - Communicatie en behandelacceptatie;
  - Gebruik van de faciliteiten;
  - In- en externe Marketing;
  - Patiëntgerichte voorlichting.

   

  Bestel uw training  op: www.dentallianceshop.nl 

  Watch video

Irene Verkaar

Irene Verkaar

Director Human Resources Benelux

Ik geloof dat het goed is om te kijken naar het potentieel van de mensen die je in dienst hebt. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten wat je als organisatie wil en hoe je mensen inzet om tot een mooi resultaat te komen.